En måned igjen av 20-åra!

Snakker om at tiden flyr. Det er ikke lenge siden jeg stod med haka inntil vasken på badet i barndomshjemmet og lurte på om jeg snart skulle rekke opp til speilet. Om en måned fyller jeg 30 år. Jeg aner ikke hva jeg skal finne på så om noen har noen forslag hadde det vert fint. Det har bitt krevet en fest så det må det vel bli, men tenk om jeg får angst og bare vil gjemme meg på badet?

Å se tilbake på de siste ti årene er en underlig opplevelse. Jeg har flyttet langt hjemmefra, tatt lappen, giftet meg, fått barn, startet på universitetet, fått barn, ?jobb ved siden av?, og hus. Min fantastiske svigerfamilie tok imot meg med den deiligste varmen. De har hold hodet mitt over vann enten det var hjemlengsel, panikk for livets utfordringer eller tap av bakkekontakt. De har oppfordret mine ville påfunn og hjulpet oss til å bli den familien vi er i dag. Det er godt med så flotte forbilder i livet.

Da jeg bestemte meg for å pakke kofferten å hoppe på flyet til Tromsø var det som å holde pusten og håpe på at noen kom til å kile en slik at man kunne puste igjen. Sommerfugler i magen, flyskrekken og en forsmak på hjemlengsel. Ikke plassen, nei den savner jeg ikke den dag i dag. Den er vakker, men tom. Men familien, den som var da, var det rart å være for uten. Nå er ikke den familien et faktum lengre, den har delt seg, vokst og utviklet seg. Det som plager meg aller mest, er at jeg har gått glipp av mormor (90!) de siste 10 årene. Hun har vert i Tromsø på besøk og det var deilig, men helsa holder ikke til slike turer lengre. Så nå krysser jeg fingre og tær for at jeg ser henne neste gang jeg er der. Hun lovet meg en gang å bli 114. Jeg ser nå at jeg trolig må gi slipp på det løftet, så hun ikke blir alt for sliten. Ellers er jeg så heldig å ha både farmor og farfar hjemme. Hver gang jeg kommer dit er det som om ingen ting har forandret seg, jeg har bare blitt litt mer ?voksen? mellom hver gang. Det løper fremdeles barn i gangene i huset og farmor løper etter, mens bestefar sniker i seg karameller eller jobber ute så han ?nyter? pensjonist tilværelsen.

Leelou blir 4 år til sommeren. Nå er det hun som står med haka inntil vasken på badet. Hun spør stadig etter neste fly tur for å reise på besøk sørpå. Hun er smart og nysgjerrig, leken og kosete. Hun elsker monster, zombier, Rainbowdash og lilla. Spiser alt mulig, sterk mat og kaviar med brunost (?shrug!) Barnehagen er en drøm og sjongleringen vår mellom jobb, studier, fritid og familie ser ut til å være på gli. Tenk at jeg var så heldig at jeg fikk kapret drømme prinsen å dele livet med!

Jeg har nesten sluttet å ligge våken om nettene og undret på hva i alle dager som skjedde og være redd for at noe skal gå til helvete. Når man har så mye, og føler seg så privilegert er det vanskelig å ikke bli redd for å miste det eller for å gjøre noe galt. Sosialangsten har bleknet. Mye takket være nordnorsk sjokkbehandling og folkene fra Frisvold privatgymnas, men også takket være Imladris (studentforening) og ikke minst noen fantastiske venner. Jeg blir fortsatt ?syk? når det er noe sosialt som skjer som jeg ikke helt har kontroll på eller som jeg har vist om for lenge (ergo rukket å grue med til). Men jeg har blitt flinkere til å trosse kvalmen og bare hoppe i det likevel. Det krever sitt, men det må til.

Så var det denne 30 åringen da. Jeg er ganske sikker på at det er mye jeg kan krysse av fjortis listen min angående hva jeg skulle ha gjort til nå. Jeg er i god form, og nesten helt fornøyd med meg selv. Jeg har grodd langt hår etter så mange år med kort. Nå gir jeg faen og går med det jeg liker av klær og har funnet min greie. Vel? Nette (<3) introduserte meg til crack milk eller BlackMilk Clothing en stund før jul, så nå er jeg vel det som regnes som en ?Sharkie?, en nylon avhengig. Jeg kan forklare det senere. I hvert fall, dette dreier seg om klær så ikke få panikk. Så nå er det 50-talls/rockabilly, med en dose punk light og BM som gjelder. Mine favoritt plagg er skinn jakken min, et par JC Lita sko, en blomstrete kjole jeg kjøpe på Skadefryd i sommer og mine deilige leggings fra BM. Jo da, listen er litt lengre, men hallo?

Prikkedilla har minsket noe og blitt vannet ut med en kjærlighet for ugler (jeg har ven over 30 her og der..) og grønt. Jeg elsker retro interiør, men er også veldig kresen. Favoritten på stua er nok et retro bord i eik fra skeidar som er basert på et teakbord fra 50/60-tallet.

Jeg har fortsatt de samme favoritt filmene som jeg hadde for 10 år siden, men noen nye har kommet på listen. Ellers har jeg kommet i bedre kontakt med min indre geek og spiller fremdeles rollespill og brettspill så ofte som mulig. Sliter fremdeles med at jeg leser tregt så listen med bøker jeg må lese vokser raskt. Nå har jeg akkurat sett gjennom Dr Who (e. 2005) og føler meg litt ukomplett, trist og utålmodig på mer. Jeg forelsket meg raskt i den serien?spoilers! Fikk Dr Who Monopol i dag på morsdagen av snuppa og prins charming.

Jeg skriver. Hvem skulle trodd det. Det er nok derfor det har vert stille her en stund. Etter at jeg fikk muligheten til å skrive for Skepchik og Grounded Parrents har en hver ledige stund gått til å desperat holde meg oppdatert, skrive ned tanker og ideer til innlegg. Det hele er ganske skremmende for jeg er der i en gruppe med fantastiske mennesker som alle sitter med enorm kunnskap, innsikt og forståelse. De er prakt eksempler på oppegående mennesker med tønnevis av medlidenhet og sprudlende personligheter. Dersom noen av den skulle forville seg inn hit ? Takk!

Christian gav med en liten blå notatbok for en stund siden. Den har påskriften ?housbands i had and liked?.  I den holder jeg styr på alt mulig. I dag spurte mamma meg hva jeg ønsket meg til bursdagen. Guri, hva ønsker man seg til 30-års dagen? Heldigvis er det ingen ting jeg MÅ ha så her er det bare å lene seg tilbake å drømme. Må vel holde det litt realistisk, men jeg holder fast på at å bli gammel kan være uunngåelig, men å bli voksen er valgfritt.

 • Gavekort fra Artic Tattoo - prosjekt som må bli ferdig...
 • Ting, jeg elsker Ting ? butikken altså. Det er så mye fine farger og morsomme former der.
 • Blåtann ørepropper. Fint å ha på studio :) Slike som går inn i ørene, helst med mulighet for å skifte spor også gjerne å ta samtale. Noe ala disse eller disse.
 • Babyliss Paris Curl eller Babyliss hårruller sett
 • Essence dagspa gavekort. Jeg har lyst på spa, jeg tar meg aldri råd til det selv, men det er en deilig gave!
 • Sykkel som de fra Sykkelpikene. Amsterdam/Electra svart eller grønn... Lite på lager nå men det kommer vel mere:P
 • Nintendo 3DS XL ... sa jo at jeg ikke måtte bli helt voksen!
 • Orla Kiely, Retro design interiør ol <3 Fåes her og der i norge også... Spesielt disse!
 • Black Milk gavekort
 • Kremerhuset har også mye jeg liker..
 • Ellefte doktorens Sonic screwdriver universal fjernkontroll - awsome! ( gadget gal..ja takk jeg vet!)
 • Reise - jeg har SÅ utrolig lyst tilbake til Krakow eller Dublin!
 • Har jeg lov å si bil? Lov å drømme.. men, en dag skal den bli min - kansje til 50 år dagen, kan jo spare til da!  :) 
 • Penger jeg kan bruke på ting jeg ikke trenger?
 • ...forslag?
 • La nettop merke til at listen min i den blå boken har blitt noe avkortet etter jul.
 • Tromsø Brukt Bokhandel!
 • Sko?
 • Habitat - gavekort.
 • HouseDoctor - interiør :)
 • Og siden det er en måned til: Modcloth <3
 • GlamGlow ansikst maske.
 • Ting som glittrer? ... Sjur.. ja takk, jeg har hørt det før, men jeg er litt spesiell i smak. Ye be warned! ! (Ikke øredobber - de passer ikke i hullene mine;P)
 • Opplevelser gjerne med familie, nei ikke noe jævla fallskjerm hopp. Jeg hopper ikke ut av et fungerende fly, selv om jeg har vurdert det! #flyskrekk #sponsetavvalium

Kommer ikke på mere, så dere får spørre litt rundt etter ideer om dete trenger noen. Jeg elsker gaver ? det forklarer Leelou sin daglige "er den til meg".

Det er ikke ofte man er i det personlige hjørnet, men det var vel på tide. Håper alle hadde en super morsdag!
Ha en fin fin uke!
 

2 kommentarer

10.02.2014 kl.08:06

Sånn. Da har jeg bestilt deg tur i i stuntflyet til "Gale Ivan" ;)

mrs.Crowli

10.02.2014 kl.13:26

Anonym: He He - tok det til Litauen i 2002. Vi snakker gaffa teipa interiør... trødde jeg skulle dø!

Skriv en ny kommentar

,

Om meg og bloggen...

  Blogg om familielivet, mine besettelser og irritasjoner. Studenthverdagen og ikke minst Tromsø. Bloggen trenger alltid tips og tilbakemeldinger, så send meg gjerne en epost! (Link under) Kort om meg... 29 år, student, mamma, nabokjerring og handy woman. Jeg elsker retro, second hand, 50-talls og rockabilly stil. Er EKSTREMT kresen, men lett å distrahere med noe som får øynene til å glitre. Bor i Tromsø, studerer historie, gift med drømme mannen! Navn på nettsiden

Kategorier

Arkiv

hits