DINOSAURHELG!

Hva er det som skjer med Igu? I den siste tiden har museets ansatte observert en underlig utvikling på den 27 år gamle iguanodon i Geologisk utstilling. Det har begynt å vokse noe ut av den harde huden hans, det ligner på? fjær?! Fortsetter denne utviklingen, vil Igus utseende være radikalt endret når årets Dinohelg går av stabelen 20. og 21. april!

I år skal dinohelgen handle om levende dinosaurer! Det høres kanskje rart ut, men det kan vi si, fordi vi i dag vet at fuglene faktisk stammer fra dinosaurene og at flere dinosaurer var kledt med fjær.  Dinohelgen vil være spekket med sprellfersk dinoforskning for barn og barnlige sjeler. Gled deg til å oppleve verdens største egg, lagt av den utdødde elefantfuglen (Aepyornis maximus), se ekte knokler fra geirfuglen (Pinguinus impennis), en tapt fugleart som døde ut i 1844, og se en avstøpning av urfuglenArchaeopteryx lithographica.

Selvsagt blir det også morsomme oppgaver for dinosaurelskende barn, Igu-jakt med fine premier, man kan jakte på fugler i museets utstillinger (men ikke med gevær) og ikke minst ? dinoforedrag med dr. Jørn Hurum, Norges eneste dinosaurforsker. Han vil fortelle om den nyeste forskningen på fjærkledte dinosaurer og om sine seneste oppdagelser av kjempeøglene på Svalbard!

I år har Tromsø Museum også innledet et samarbeid medVerdens Beste ? Tromsø barnefilmfestival. De vil vise filmen ?How dinosaurs learned to fly ? Hvordan lærte dinosaurene å fly? både lørdag og søndag.  I kafeen serverer vi dino i brød med sennep og ketchup. Lørdag er det åpent fra 12.00 - 15.00 og søndag er det åpent fra 11.00 - 16.00.

PROGRAM LØRDAG 20. APRIL

13.00: Filmvisning: How dinosaurs learned to fly (6 min)

14.00: Foredrag ved dr. Jørn Hurum "Siste nytt om monsterøglene på Svalbard"

PROGRAM SØNDAG 21. APRIL

12.00: Filmvisning: How dinosaurs learned to fly (6 min)

13.00: Foredrag ved dr. Jørn Hurum "Fuglene er dinosaurer"

14:00: Filmvisning: How dinosaurs learned to fly (6 min)

14:30: Foredrag ved dr. Jørn Hurum "Siste nytt om monsterøglene på Svalbard"

Ta med store og små - dette blir gøy!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Tromsø

Bloggen inneholder hverdagslige eventer og utspill som kommer fra meg personlig med mindre noe annet er spesifisert. Jeg har mange tema som kan komme ut i uregelmessige utsprang (merk: kategorier). Kort om meg: Jeg bor i Tromsø og studerer historie ved UIT. Jeg er gift, har et barn og to katter. Jeg er optatt av retro interiør, men er veldig kresen på hva jeg selv kjøper. Selv om noe er fint eller rett awsome betyr det ikke at jeg kaster meg over visa kortet av den grunn. Har så langt delt litt av mitt og litt av det som fremdeles er i butikkene for de andre intresserte. På mote siden er det rockabilly som deles. Personlig er jeg veldig intresert i vitenskap og teknologisk utvikkling. Jeg er ateist og eneste grunnen til at jeg nevner det er for å forklare en den av min ivrige utspill på bloggen. Jeg har de siste årene gått fra å ikke helt bry meg om hva andre tror og mener til å bli en ganske "angry atheist",dog ikke helt fullt ut enda) Dersom noen har innvendinger eller kommentarer er det helt supert så lenge de ikke rettes mot meg eller mione personlig.

Om meg og bloggen...

    Blogg om familielivet, mine besettelser og irritasjoner. Studenthverdagen og ikke minst Tromsø. Bloggen trenger alltid tips og tilbakemeldinger, så send meg gjerne en epost! (Link under) Kort om meg... 29 år, student, mamma, nabokjerring og handy woman. Jeg elsker retro, second hand, 50-talls og rockabilly stil. Er EKSTREMT kresen, men lett å distrahere med noe som får øynene til å glitre. Bor i Tromsø, studerer historie, gift med drømme mannen! Navn på nettsiden

Kategorier

Arkiv

hits