Så på supernytt i dag... sover de norske myndighetene eller gir de faen?

 

Til min store forskrekkelse i dag kunne jeg høre om St Sunniva, en katolsk privatskole i Oslo som feiret den nye paven. Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke har særlig god oversikt over de private skolene i Norge eller hva de slipper unna med av læreplaner og pensum men med bare et raskt blikk over klassetrinnenes pensum ved denne skolen blir jeg uvel.  For det første tvinger de elever til å signere en kontrakt ved 4-trinn, som foreldrene signerer ved inntak. Kan de tvinge barn til å signere noe som helst? Uten at noen griper inn? Vi snakker neppe om en ?jeg skal ikke røyke? kampanje slik vi hadde på ungdomsskolen.  Fagene på skolen så normale ut ved første øyekast, men så legger man raskt merke til at elevene ikke får lære noe om andre religioner. De har faget kristendom, ikke religion eller krl men KUN kristendom.  Dette er altså foreldre som søker om å få barna sine inn på en privat skole som i naturfagstimene ignorerer evolusjon og fra en kirkeorden som fordømmer homofili og abort. For meg er dette et stort nederlag for det norske samfunn. Vi kom et steg i riktig retning i fjor ved å skille  stat og kirke, men at myndighetene tillater dette er et stag i feil retning igjen. Barna blir utsatt for hjernevasking og skremselspropaganda både hjemme og på skolen. Det er greit om de vil samles på fritiden og messe eller hva det enn er de måtte gjøre sammen, men å gjennomsyre utdanningen i grunnskolen til legg påvirkelige barn burde være brudd på det meste! Snakker om å legge opp til problemer senere i livet? Hva tror du skjer dersom et av disse barna ikke tror? Eller stiller de riktige spørsmålene i undervisningen? Får de lære om dinosaurer? Dersom de har venner utenfor skolen, naboer for eksempel som ikke er døpt katolsk, hva sier skolen om dem? Nei, dette er ikke godkjent!

 

For øvrig vil jeg påpeke at det er flaut at  det ved Universitet her i landet fremdeles utdannes prester ? teologistudier.  Ved uit presterte presten å komme inn under en forelesning med komiker hatten på og forsøkte og vinne over publikum ved å dra teite spøker om at han hold til i lyst-huset. Til min store fornøyelse reiser de fleste seg og gikk.  Jeg går ikke inn i kirken og opplyser menigheten om virkeligheten så kan da presten se til å holde seg ute av min undervisning!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Tromsø

Bloggen inneholder hverdagslige eventer og utspill som kommer fra meg personlig med mindre noe annet er spesifisert. Jeg har mange tema som kan komme ut i uregelmessige utsprang (merk: kategorier). Kort om meg: Jeg bor i Tromsø og studerer historie ved UIT. Jeg er gift, har et barn og to katter. Jeg er optatt av retro interiør, men er veldig kresen på hva jeg selv kjøper. Selv om noe er fint eller rett awsome betyr det ikke at jeg kaster meg over visa kortet av den grunn. Har så langt delt litt av mitt og litt av det som fremdeles er i butikkene for de andre intresserte. På mote siden er det rockabilly som deles. Personlig er jeg veldig intresert i vitenskap og teknologisk utvikkling. Jeg er ateist og eneste grunnen til at jeg nevner det er for å forklare en den av min ivrige utspill på bloggen. Jeg har de siste årene gått fra å ikke helt bry meg om hva andre tror og mener til å bli en ganske "angry atheist",dog ikke helt fullt ut enda) Dersom noen har innvendinger eller kommentarer er det helt supert så lenge de ikke rettes mot meg eller mione personlig.

Om meg og bloggen...

    Blogg om familielivet, mine besettelser og irritasjoner. Studenthverdagen og ikke minst Tromsø. Bloggen trenger alltid tips og tilbakemeldinger, så send meg gjerne en epost! (Link under) Kort om meg... 29 år, student, mamma, nabokjerring og handy woman. Jeg elsker retro, second hand, 50-talls og rockabilly stil. Er EKSTREMT kresen, men lett å distrahere med noe som får øynene til å glitre. Bor i Tromsø, studerer historie, gift med drømme mannen! Navn på nettsiden

Kategorier

Arkiv

hits