Ut på tur - med barn på fly

Vi har reist mye opp og ned med fly. Leelou er heldigvis av den tålmodige typen, men likevell er det greit å være forberedt når man må sitte stille i to timer. Vi har hatt veldig god nytte av Ipad og bøker når vi reiser. Det skal ikke mye til å distrahere et barn i en halvtimes tid, så det kan være lurt å planlegge aktiviteter der etter. Mat er alltid fint, bare pass på at det ike er mat som griser mye. Ostepopp, poppkorn ol er ikke bra på fly. Pringles, skruer, små potetgullposer, litt sjokolade og små myke drops er fint. 

Ipad kan inneholde alle slags programmer. Tegne-programmer er supert, filmer tilpasset alderen kan legges inn etter ønske og spill av ulike slag er også greit å ha. Vi putte inn Pingu, Sauen Shaun, Timmy tid og andre kjente barne-tv figurer. Det er også fint å se på bilder av de man skal besøke eller bilder fra sist besøk.

Cuddlebug puten kan man kjøpe på enklere liv eller på gardermoen (sikkert andre steder), kjøp den store. Den er uunnværelig når man vil sitte godt eller ta seg en blund. Snuppa er gammel nok til å sitte i eget sete og da er det kos å kunne slenge seg ned mellom oss og se på film.

Jeg er en nervøs flyger, jeg vet at det er en irrasjonel frykt og ønsker ikke å smitte Leelou med det. Jeg tar en reisesyke tabelett før avgang og det gjør det hele mye enklere. Buss turer går også mye bedre da. Ofte blir man sittende feil vei og de kjører før man får kommet seg ordentlig på plass, da er det lett å blir kvalm og stesset. Det verste er ikke å fly med barn, men å måtte fly uten! Det fikk jeg erfare i sommer... 

Mitt aller beste tips er å alltid ha noe i reserve. Noe man sparer til de siste 30 minuttene når barnet kan bli veldig lei... En leke eller aktivitets sak som kan ta av 20-30 minutter er alfa når flyet går inn for landing og alt der elektroniske må ned i veska!

Må ha på fly tur:

 • Våt servietter/ våt klut - for sjokoladegris
 • En bok eller to
 • Ipad
 • Cuddlebug
 • Drikkeflaske med vann
 • Noe snacks
 • Aktivitetsleke - finger dukker, biler, fly, liten dukke... 
 • Klistremerke bok er fint, de sitter fast på fly vindu
 • Et teppe

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Tromsø

Bloggen inneholder hverdagslige eventer og utspill som kommer fra meg personlig med mindre noe annet er spesifisert. Jeg har mange tema som kan komme ut i uregelmessige utsprang (merk: kategorier). Kort om meg: Jeg bor i Tromsø og studerer historie ved UIT. Jeg er gift, har et barn og to katter. Jeg er optatt av retro interiør, men er veldig kresen på hva jeg selv kjøper. Selv om noe er fint eller rett awsome betyr det ikke at jeg kaster meg over visa kortet av den grunn. Har så langt delt litt av mitt og litt av det som fremdeles er i butikkene for de andre intresserte. På mote siden er det rockabilly som deles. Personlig er jeg veldig intresert i vitenskap og teknologisk utvikkling. Jeg er ateist og eneste grunnen til at jeg nevner det er for å forklare en den av min ivrige utspill på bloggen. Jeg har de siste årene gått fra å ikke helt bry meg om hva andre tror og mener til å bli en ganske "angry atheist",dog ikke helt fullt ut enda) Dersom noen har innvendinger eller kommentarer er det helt supert så lenge de ikke rettes mot meg eller mione personlig.

Om meg og bloggen...

  Blogg om familielivet, mine besettelser og irritasjoner. Studenthverdagen og ikke minst Tromsø. Bloggen trenger alltid tips og tilbakemeldinger, så send meg gjerne en epost! (Link under) Kort om meg... 29 år, student, mamma, nabokjerring og handy woman. Jeg elsker retro, second hand, 50-talls og rockabilly stil. Er EKSTREMT kresen, men lett å distrahere med noe som får øynene til å glitre. Bor i Tromsø, studerer historie, gift med drømme mannen! Navn på nettsiden

Kategorier

Arkiv

hits