Må ha i julen! Sarah Bernard i fryseren...

Personlig favoritt! Denne er dessuten glutenfri og kan serveres som små konfektbiter til kaffen.

Ferdig kransekakemasse ca.500g

Trøffelkrem (grunnoppskrift)
Fløte 1/3 l 
Kokesjokolade 100g

Slik gjør du: 
1. Hakk sjokoladen. 
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter)

Kjevle ut kransekakemassen ca.1 cm tykk. Stikk ut rundinger ( hvor store du selv ønsker) og legg på bakeplate.
Ovnstemperatur: 210 grader
Steketid: 5-10 minutter

Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøles. Pisk opp sjokoladekremen og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Settes kjølig før de dyppes i sjokolade. (Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere)

3 kommentarer

Adi

03.01.2011 kl.13:17

Det så godt ut!

Steffen Nordahl Jørgensen

07.01.2011 kl.10:20

noms

Kirsti

20.11.2013 kl.13:37

Åh, disse husker jeg fra barndommen, nam! Hvor mange blir det av denne oppskrifta?

Skriv en ny kommentar

, Tromsø

Bloggen inneholder hverdagslige eventer og utspill som kommer fra meg personlig med mindre noe annet er spesifisert. Jeg har mange tema som kan komme ut i uregelmessige utsprang (merk: kategorier). Kort om meg: Jeg bor i Tromsø og studerer historie ved UIT. Jeg er gift, har et barn og to katter. Jeg er optatt av retro interiør, men er veldig kresen på hva jeg selv kjøper. Selv om noe er fint eller rett awsome betyr det ikke at jeg kaster meg over visa kortet av den grunn. Har så langt delt litt av mitt og litt av det som fremdeles er i butikkene for de andre intresserte. På mote siden er det rockabilly som deles. Personlig er jeg veldig intresert i vitenskap og teknologisk utvikkling. Jeg er ateist og eneste grunnen til at jeg nevner det er for å forklare en den av min ivrige utspill på bloggen. Jeg har de siste årene gått fra å ikke helt bry meg om hva andre tror og mener til å bli en ganske "angry atheist",dog ikke helt fullt ut enda) Dersom noen har innvendinger eller kommentarer er det helt supert så lenge de ikke rettes mot meg eller mione personlig.

Om meg og bloggen...

    Blogg om familielivet, mine besettelser og irritasjoner. Studenthverdagen og ikke minst Tromsø. Bloggen trenger alltid tips og tilbakemeldinger, så send meg gjerne en epost! (Link under) Kort om meg... 29 år, student, mamma, nabokjerring og handy woman. Jeg elsker retro, second hand, 50-talls og rockabilly stil. Er EKSTREMT kresen, men lett å distrahere med noe som får øynene til å glitre. Bor i Tromsø, studerer historie, gift med drømme mannen! Navn på nettsiden

Kategorier

Arkiv

hits